Ejendomme for over to milliarder kr.

Selskabet har købt og solgt ejendomme for en halv milliard kroner i Tyskland og Danmark sidste år og passer nu en portefølje med en værdi på over 2 milliarder kroner.

 


"Vi får f.eks.
tilbudt de attraktive
ejendomme, inden
de kommer på
markedet.

Køb af ejendomme både i Tyskland og Danmark
Aktiviteten i Egnsinvest har været høj i 2017. Trods hård konkurrence på ejendomsmarkedet er det lykkedes at erhverve tre attraktive ejendomme til de to ejendomsselskaber med positioner i Berlin samt gennemføre salget af en fjerde.

Den danske ejendomsportefølje er blevet udvidet med endnu en centralt beliggende udlejningsejendom i Aarhus samt to i Horsens. Vi har dermed ansvaret for at skabe vækst og udvikling i ejendomme som tilsammen udgør en værdi på over 2 milliarder kroner.

Resultat på 60,5 mio. kr. i børsnoteret ejendomsselskab
Det børsnoterede selskab EgnsINVEST Ejendomme Tyskland A/S sluttede året med et samlet resultat før skat på 60,5 mio. kr., hvor driften udgjorde 14 mio. kr. Det tilsvarende resultat i EgnsINVEST Tyske Ejendomme A/S var 36,2 mio. kr. og 12,0 mio. kr. EgnsINVEST har opnået et resultatet før skat 28 mio. kr.

Direktør, Thorkild Steen Sørensen kommenterer: ” Det har krævet et stort benarbejde at erhverve ejendomme både i Berlin og her i Danmark. I Berlin er der et begrænset udbud. Her giver mange års erfaring, og et stort netværk os nogle fordele. Vi får f.eks. tilbudt de attraktive ejendomme, inden de kommer på markedet.”

Ejendomme i Berlin kræver tilstedeværelse og konsekvent holdning
Berlin er ombejlet, og det har smittet af på ejendomsmarkedet, hvor priserne pr. kvadratmeter siden 2010 er steget med 136%. EgnsINVEST mærker også væksten. ”Med mere end 50 ejendomme i Berlin har vi næsten hver uge folk på job dernede, som kigger til ejendommene har møder med håndværkere, rådgivere, lejere m.v. Det er en forudsætning for at opnå de gode resultater. Men lige så vigtig er en attraktiv finansiering og en konsekvent holdning til de ejendomme, vi får ind i porteføljen. Vi undersøger beliggenheden grundigt, og vurderer potentialet i området. Vi foretager også tekniske og juridiske undersøgelser af ejendommene. Hvis vi ikke er komfortable med det, takker vi nej,” uddyber Thorkild Steen Sørensen. 

Aktiekursen i EgnsINVEST Ejendomme Tyskland A/S
At ejendomme i Berlin er en attraktiv investering, fremgår af kursudviklingen i det børsnoterede selskab. I dag er kursen oppe omkring 200. For tre år siden var den i kurs 110 og for seks år siden i kurs 70.

Indkøb af ejendomme i Danmark
Ejendomme i Danmark er et nyt forretningsområde for EgnsINVEST, og der har været travlt i 2017. Vi har indkøbt en ejendom mere i Aarhus i det attraktive kvarter på Trøjborg, en ejendom centralt i Horses samt bygget en helt ny, som vi overtog dette forår. Fremtiden byder ifølge direktøren på udvikling og drift af det bestående, nybyggeri samt yderligere indkøb til porteføljerne.